Un projecte creatiu d’intercanvi intergeneracional i intercultural

 

BCN/Montreal és un projecte de col·laboració i d’intercanvi artístic per fomentar les experiències transfrontereres així com el diàleg i l’intercanvi creatiu entre joves artistes emergents i artistes experimentats de l’àmbit de la dansa i amb diversos orígens culturals entre La Caldera (Barcelona) i Circuit-Est (Montreal).
Ambdós centres tenen molts punts en comú, el principal és que són el resultat d’una iniciativa privada, provenint d’un grup d’artistes independents que, en un primer moment, es van associar per tal de compartir un espai per assajar, per a la investigació i per a la creació i producció de les seves obres artístiques. Així doncs, aquests centres es basen en un grup estable d’artistes o membres fundadors amb una trajectòria, la majoria d’ells, de més de 20 anys.
El principal objectiu d’ aquest projecte és la millora del diàleg artístic i de l’intercanvi entre artistes de diverses generacions que provenen d’entorns culturals diferents. Volem emfatitzar la transmissió de coneixement, creant de manera simultània un intercanvi intergeneracional i intercultural. Es posaran en contacte joves artistes amb artistes més veterans, cada un d’ells d’un país d’origen diferent, i s’hi invertiran els rols usuals de coreògrafs i ballarins. Inherent al projecte, sorgiran qüestions com l’expertesa i la inexperiència ja que estan molt lligades a la proposta.

Inés Boza i Roser López Espinosa

Aquestes són les nostres dues creadores que se n’aniran al Quebec.

Inés Boza

Co-fundadora i directora de la companyia SenZaTemPo. Inicia la seva formació en dansa al Conservatori de Pamplona i en teatre en el TAC de Granada. Del 86 al 89 treballa amb Janusz Subicz i Nazareth Panadero membres de la companyia de Pina Bausch, al 90 s’instal·la a Barcelona. L’any 1991 crea i presenta amb Carles Mallol la peça Senza Tempo, que donarà nom a SenZaTemPo, una de les companyies pioneres del teatre – dansa català. Boza va co-dirigir amb Mallol les peces produïdes per la companyia fins al 2003 en que va a començar a fer-ho en solitari. Dels seus últims treballs destaca “A+” i “Anatomía de un sueño”.

Roser López Espinosa

Graduada en Dansa Contemporània al MTD de la Theaterschool d’Amsterdam, segueix també tallers de coreografia a la SNDO. Al 2005 rep la beca danceWEB-Europe. Ha ballat a Holanda amb Magpie Music Dance Company, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona ha treballat amb Àngels Margarit / Cia Mudances, Iago Pericot i Las Malqueridas, entre d’altres. Des de 2008 manté el seu vincle amb Àngels Margarit i actualment interpreta el seu emblemàtic solo Corol·la.

Els seus treballs de creació han rebut diversos premis internacionals: The lizard’s skin rep el Primer Premi de Solos de Masdanza 2006; Còncau II, el Segon Premi de Noves Tendències del Certamen de Burgos 2008; Miniatura rep el Tercer Premi al Certamen de Madrid 2010 i és seleccionada per la xarxa europea Aerowaves 2011. Els seus treballs s’han pogut veure a festivals internacionals d’Espanya, Holanda, Alemanya, República Txeca, Eslovènia, Egipte i Japó.

Leave a comment