Trajectòria de la companyia

Presentació

El  projecte escènic SzaTPo que actualment dirigeix Inés Boza, va néixer als 90 a Barcelona de la ma d’Inés Boza i Carles Mallol i ha estat pioner a Catalunya del que s’ha anomenat dansa-teatre i en la creació i adaptació d’espectacles de dansa per a espais públics.

Han creat espectacles a teatres en coproducció amb L’Espai (Barcelona), Jacob’s Pillow (USA), el Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, TAC de Valladolid, Temporada Alta (Girona) o a espais no convencionals o exteriors coproduïts per Manchester International Arts (M.I.A.), Festival Vivacité (França), Expo de Lisboa, Fòrum de les Cultures (Barcelona), Plataforma Europea InSitu, entre d’altres…

Els seus espectacles visuals, poètics i amb narratives no convencionals, juguen amb la dansa, el teatre, les imatges projectades i les paraules.

Al llarg dels seus vint anys de trajectòria ha desenvolupat un llenguatge propi, que combina  l’apropament al públic amb la innovació, el risc i la recerca constant de noves maneres i formats.

Les seves propostes escèniques van en dos línies, la d’espectacles per a teatres i sales i la d’espectacles per a espais públics.

SenZa TemPo és resident i soci fundador del Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques Contemporànies, La Caldera (Barcelona), Premi Nacional de Dansa de Catalunya (2006).

 

 

Trajectòria

JULIETA UNPLUGGED (2011). Guió i direcció I.Boza, col·labora a la dramatúrgia Andrés Beladiez (1ª fase del projecte Las Cicatrices invisibles) presentat al Novembre de 2011 a La Caldera, Barcelona i dintre del Projecte Lorca a Fuentevaqueros i Valderubio (Granada)

 

LA VIRREINA CIEGA (2011-2012). Peça per a espais públics, amb la participació de 7 nens, inclòs dintre del projecte PORTES SECRETES (2011-2012) projecte conceptualitzat i dirigit per Inés Boza en col·laboració amb LaCaldera. Quatre peces curtes creades per quatre coreògrafs per a espais públics. Presentat al barri de Gràcia de Barcelona dintre del programa Portes Obertes.

 

A MENINA DOS MEUS OLHOS (2011). Codirigit per Inés Boza i Lola Matos, per al col·lectiu de teatre  “As Avozinhas de Palmela”, dirigit per Lola Matos. Encàrrec del Festival FIAR de Palmela (Portugal) i presentat al Festival TAC de Valladolid(2011).

 

ANATOMÍA DE UN SUEÑO (2010). Guió i direcció I.Boza, assistència a la direcció Ana Rovira, coproducció SenzaTempo amb la col·laboració de La Caldera, Centre de Creació d’Arts Escèniques i Dansa- S’estrenà al maig 2010 al T.A.C. de Valladolid, Premi del jurat a l’espectacle més original i innovador.

 

A+,  COSAS QUE NUNCA TE CONTÉ (2008). Guió i direcció I.Boza, col·labora a la dramatúrgia Pablo Ley, coproducció de la plataforma europea InSitu i TAC de Valladolid, s’estrenà al Pinar de Antequera, Valladolid al maig 2008, i es presentà a nombrosos Festivals Internacionals.

 

L’HOME, LA DONA I L’ALTRE DONA (2007). Direcció C.Mallol amb la col·laboració d’Iva Horvat i Inés Boza,  coproducció del Mercat de les Flors i Temporada Alta, s’estrenà al Teatre de Salt (Girona) al desembre del 2007, i es presentà en temporada al gener de 2008 al Mercat de les Flors.

 

A 29º DEL PARAÍSO” (2007). Guió i direcció I.Boza, producció del Teatre Nacional de Catalunya, Viatges a la Felicitat, estrena al maig 2007, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Llull, INAEM-Ministeri de Cultura i l’ICUB-Ajuntament de Barcelona.

 

LA CANCIÓN DE MARGARITA (2006). Col·labora en la dramatúrgia Pablo Ley, s’estrenà el 20 de juliol del 2006 durant el Festival Grec 2006 de Barcelona.

 

LA TORRE DESNUDA (2006). Guió i direcció I.Boza, producció de la cia Ar Quende i el Teatro Das Figuras de Faro, Portugal. Estrenada al Teatro Das Figuras al novembre 2006.

 

TRAVESÍA, THE EYES OF THE BRIDGE (2005). Guió i direcció I.Boza, producció del festival New Moves de Manchester, s’estrenà el 17 de juliol als canals de Manchester, amb 6 actors i ballarins anglesos.

 

L’HOME QUE NO TOCAVA DE PEUS A TERRA (2005). Direcció C.Mallol, un sol creat i interpretat per Carles Mallol amb la col·laboració d’Inés Boza i Janusz Subicz s’estrenà el 17 de Novembre al teatre l’Espai de Barcelona.

 

EL JARDÍ INEXISTENT (2004). Guió i direcció I.Boza, col·labora en la dramatúrgia Pablo Ley, s’estrenà al maig a la sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona. Una coproducció de Senza Tempo i Teatre Nacional de Catalunya.  Projecte que guanyà el IV Premi de Projectes d’Arts Escèniques de Lleida. S’ha presentat a varis teatres i festivals d’Espanya girant durant el 2005 per la Red de Teatros de Castilla y León.

 

EL BOSQUE DE MARCELA (2004). Guió i direcció I.Boza, peça curta per a exterior estrenada el 21 de juliol al Fòrum de les Cultures – 2004, Barcelona. Al llarg de l’estiu del 2005 va girar per Espanya, Polònia, Itàlia, Alemanya i  França.

 

EN EL CORAZÓN DEL LEÓN (2003). Direcció i interpretació I.Boza, estrena al Teatro Gayarre de Pamplona, al Desembre.

 

PEIXOS A LES BUTXAQUES (2002). Direcció I.Boza/C.Mallol, una producció de SenZaTemPo i el Mercat de les Flors. S’estrenà a Barcelona l’Abril del 2002.

 

FRENA, …! (2001). Direcció I.Boza, en coproducció amb el Festival Viva Cité de Sotteville (França). S’estrenà al Juny de 2001 a Sotteville.

 

ZAHORÍES (2000). Darrera peça de la Trilogía del Agua. Direcció I.Boza/C. Mallol, una producció de Senza Tempo i el Mercat de les Flors, en coproducció amb el Manchester International Arts i Fira de Tàrrega. S’estrenà al maig del 2000 a Manchester Streets Ahead.

 

LAZURD, VIAJE A TRAVÉS DEL AGUA (1998). Segona part de la Trilogía del Agua. Direcció I.Boza/C.Mallol, una coproducció amb el Manchester International Arts (MIA) , Lisboa Expo 98 i la Fira de Tàrrega, s’estrenà al Festival Streets Ahead de Manchester i es presentà, juntament amb Capricho, a Polònia, Anglaterra, França, Portugal i Espanya .

 

DE TUL A TUL (1997). Peça curta d’Inés Boza, estrenada a la Fufa de Girona i presentada a Dansa València.

 

ROBADORS DE SAL (1995). Amb el suport del govern de Navarra, direcció I.Boza/C.Mallol, que s’estrenà a la Fira de Tàrrega i L’Espai de Dansa de Barcelona.

 

CAPRICHO ALS TERRATS (1996). Vídeo – Dansa, realització d’Inés Boza amb el recolzament de TV3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Canal Plus.

 

CAPRICHO (1994). Direcció I.Boza/C. Mallol, peça per a espais exteriors. S’estrenà al Parc Güell dintre del marc del Festival Grec de Barcelona. S’ha presentat fins l’actualitat als principals festivals de teatre de carrer d’Europa, EEUU i Sud-Amèrica.

 

CIEN AÑOS (1994). Direcció I.Boza/C. Mallol peça curta amb la col·laboració d’una cantant/actriu. S’estrenà a la Sala Beckett, Barcelona.

 

CUENTO SIN TÍTULO (1993). Direcció I.Boza/C.Mallol coproduït pèl Jacob’s Pillow Dance Festival (USA), Centre Dramàtic d’Osona i del Mercat de les Flors de Barcelona, on s’estrenà.

 

SENZA TEMPO (1991). Direcció I.Boza/C. Mallol, nom que agafarà el grup. Estrenat a Barcelona a les jornades de Dansa al Teatre Obert, es presentà a diversos teatres i festivals d’Europa i U.S.A.